Lapinettes blog

Lapinettes blog

Sidste seje træk

2016, efterårPosted by Nette Sun, September 04, 2016 20:56:18

Så er endnu en uge gået. Det går stærkt pt. Synes jeg.

Nu er vi i september, så når man tænker hund og hundetræning og måske prøver – så er sæsonen også snart slut. Det er egentlig hurtig overstået.

Jeg synes vi har været i gang med rally et godt stk. Ttd herhjemme nu, og mæthedsfølelsen er ved at snige sig ind. Det har også været fedt – og meget, meget lærerigt på mange planer. Men nu trænger jeg snart til at lavet noget andet. Skal jeg være HELT ærlig har jeg kun trænet rally to gange siden sidste prøve ( 14 dage siden ).

Casey har så trænet færdighedsprøvetricks, for at blive klar til prøve der sidste weekend. Rally trænede vi lidt fredag – sidste øjeblik inden prøve lørdag :D

Der må vist strammes op til den sidste del af sæsonen. 1 måned mere – så er det slut.

Jeg synes Fanny er begyndt at tisse lidt mere på gåturene og løb forventes november. Jah – så kan det måske også komme okt (?) Men det er om hjørnet i al fald, og jeg er begyndt at se frem til næste projekt herhjemme, nemlig projekt hvalpe.

Donna og Casey var til rallyprøve lørdag, som kan ses på resultatsiden. De gjorde et godt stk. arbejde. Stabile, glade og på. Casey leverede så et færdighedsprøvetricks undervejs – som kostede en ommer. Akkeja – det ligger nok øverst i kartoteksskuffen. Det må kodes ud igen.

Donna lagde sig ved keglen – som hun gjorde ved sidste prøve. Det har vi ellers trænet en del på, og hun har ikke gjort det herhjemme. Nu tror jeg keglen skal i bilen, og hun skal på daglig basis sendes til lkegle på lidt ”usikre” omgivelser. Omgivelser med forstyrrelser. Sådan nakkede vi de udlagte apporter i LP3.

MEN begge piger gjorde det flot, og landede på 95 points. Det var en svær prøve – i ekspertklassen bestod kun 2 ud af 6. Casey var den ene.

4. weekend i træk, hvor Casey er til prøve. Hun klarer det fantastisk. 3 certer i træk og en færdighedsprøve til 4,7 – efter ikke at have været trænet i 3 år. Jow, hun er godt nok MORS hund.

Donna er Donna – også super, og jeg ved altid hvor jeg har hende.

Ugens helt store hurra-oplevelse er dog Fanny. Hun er genetisk et mix af Donna og Casey. Donna er mormor, og Casey er faster. Hun har seriøst det bedste med fra begge sider. Super tempo og intensitet, ekstremt hurtigt til at lære – og ingen stress overhovedet. Hun er genial at træne med.

Vi viste en FVF til træning torsdag – og trænerens kommentar var : ”WOW, en fed FVF. Når jeg kigger på den, tænker jeg at jeg skal hjem og træne min egen”. Jamen altså – jeg var ikke til at skyde igennem bagefter. Derefter leverede Fanny et perfekt stillingsskift på LP2 niveau.

Fanny er stadig ung – og nu kender jeg hendes familie. Fanny minder mig nok mest om Donna, bare med en del mere turbo. Men Donna var lang tid om at modne. Blev først rigtig super 3½-4 år gammel. Så jeg har taget de erfaringer og gjort brug af ifm Fanny. Vi har ikke haft travlt – og jeg har brugt pengene i hundekassen til træning, fremfor prøver. Sikke en masse god træning vi har fået for de penge.

Nu får hun hvalpe ( hvis alt går vel ), og så er vi bare SÅ klar til at skulle lege med LP3 bagefter. Vi er så småt gået i gang.

Casey ditto – vi er også så småt i gang med LP3. Det er også udfordringen med hende i 2017.

Men LIGE nu - afslutter vi rally med at give den gas til 2. okt. Jeg håber Casey får det sidste cert inden da, så vi kan sætte flueben ved det.

Jeg har fået en video af Dixie på får første gang. Synes hun klarer det aldeles fremragende. Man kan se hun faktisk tænker over det, og placerer sig korrekt flere gange ift fører/hyrde.

Er i gang med at lægge den ind på hendes side i galleriet, men det tager godt nok lang tid – så her er den........Det er i øvrigt ikke hende der gøer - men Hera, som står og venter på sidelinjen med fotografen. Hun ville nok gerne være med til at flytte får :D