Lapinettes blog

Lapinettes blog

sæsonafslutning

2016, efterårPosted by Nette Sun, October 02, 2016 07:53:22

Så sidder jeg her tidligt morgen. Var oppe kl. 5 i går, og kan konstatere kroppen koder sig selv til at vågne efterfølgende dage ved samme tid. Det har været det samme sæsonen igennem........Op meget tidligt – så er det et mønster en lille uges tid.

Men så kan jeg opdatere her, mens jeg venter på det blier lyst nok til at lufte hundene.

I går var der prøver hos DCK – noget jeg altid ser meget frem til. Jeg tror simpelthen jeg har været til samtlige prøver i DCK i snart 10 år (?) Selvom mine hunde måske ikke har været helt prøveklar – eller i princippet var ”færdige” med en klasse, jah – så har jeg meldt til alligvel. Det er noget særligt, når det er egen klub. Vi har det altså også utroligt hyggeligt sådan en dag – masser af snak og hygge med andre colliefolk. Mange ser man ikke så tit – så virkelig super at samles sådan en dag.

I går tog jeg også munden noget fuld, idet jeg meldte Fanny til i LP2. Dette med en vis bæven – for vi har ikke trænet sådan super målrettet siden juni ca. J

Jeg har nuppet en sæson hos Johanna - og trænet de challenges, vi fik der – og jeg har nørklet med færdighedsprøve 2. Så hun er bestemt trænet – bare ikke målrettet LP J

Fanny er en sjov hund – og fantastisk ”fed” at træne med. Hun lærer alt på ingen tid – og er SUPER præcis. Meget nem at kode. Udfordringen med hende, er noget sen modning – der er simpelthen masser af pjat, fis, gak og løjer i den hund. Derudover ELSKER hun mennesker. Hun minder rigtig meget om Donna – hun var også sådan som yngre. Først du hun blev 4 år, blomstrede hun for alvor.

Det er en kæmpe fordel, at jeg kender linien – for det gør jeg kan håndtere Fanny noget mere bevidst. Jeg ved det kommer det hele – ork, vi skal nok nå det hele – og hun har SÅ meget mere power end mormor Donna, så det bliver også super godt og sjovt. Men tålmodighed er et must her de første par år.

Men af de grund har jeg ikke tilmeldt hende 500 prøver – for jeg tror jeg vinder på den lange bane ved at give hende tid. En god træningshund topper når den er 4-6 år, siger man...........og jeg kan skrive under på det gælder vovserne herhjemme – og 6-8 år er bestemt heller ikke ringe.

Men efter at have trænet Fanny i lidt alt muligt ( og meget lidt LP ) tilmeldte jeg hende LP kursus sidste uge – og hun var ikke specielt skarp – for at sige det som det er :D

Jeg har brugt ugen på at pille i de ting, som haltede mest – hvilket var fokus generelt set. Så vi har trænet på P pladser, i Bycenteret og på forskellige græsplæner. Bare lige 5 min – med masser af leg og kun korte træningspas. Det sjoveste var en kæmpe golfbane, der ligger herude. Der må gerne være hunde – i snor. Så det kriterie opfyldte vi. Så gik jeg hen, hvor der gik flere mennesker og golfede den – bag dem, så jeg ikke var i vejen. De kiggede noget – så jeg spurgte om det var ok, jeg trænede lidt med hende bag dem (?) Ja da..........og de syntes hun var ret sød :D Det udnyttede jeg vildt – og endte med at arbejde mig rigtigt tæt på.

Jah – og så gik hun op og lavede endda en rigtig pæn prøve i går – med flere points end i foråret. Nogle ting bøffede hun – f.eks det hvide spring, og det gjorde hun også i foråret. Har vi fået trænet det ? Næh........Det må vi tage godt fat i fremadrettet – men altså – troede ikke vi skulle flere prøver i år.

Fri ved fod fik vi langt bedre points i denne gang – og apporten var hamrende god. Fuld galop ud – fuld galop hjem. Feltet – 10. Hun er super til de der tæske afsted-øvelser. Jah – og også til fri ved fod faktisk. Hun har lækkert følge – stillingsskift var dælme også godt. Der er meget at glæde sig over.

9 i helhed – og en masse pæne ord, der sluttede med ”En fornøjelse at se”.

Ohhh, jeg er glad :D

Donna gik godt og er efterhånden super stabil også. At hun bliver 9 år i næste uge er ikke til at forstå – og heller ikke helt til at se, synes jeg. Det er stadig høj hale og ”party” over at lave noget.

Casey er en turboøgle – der er knald på. Meget intenst, lynende hurtig – og man skal holde tungen lige i munden som fører, ellers så laver hun hurtigt en fejl. Men jeg ELSKER den intensitet. Hun elsker også at lave noget - hun er helt høj – så nu går vi målrettet i gang med LP3. Hun er super stærk i tæske-afstedøvelser og arbejde på afstand, så det bliver sjovt.

Skønt at så mange hvalpekøbere mødte op i går også – virkelig KÆMPE fornøjelse. At se hundene, at de bliver arbejdet med – og så har vi det bare så hyggeligt sammen.

Sæsonen er slut for mig nu – tæverne nærmet sig løbetid vældig kraftigt, og så skal Fanny parres. Så nu er blikket rettet mod det, og jeg GLÆDER mig.

Men sikke en sæson. De foregående 2 år har været lidt stille. Jeg vidste ikke rigtigt hvad jeg skulle med Donna, Casey var syg – og Fanny meget ung. Jah – og nye regler/øvelser i rally – væsentligt strammet op. Det kræver noget mere end tidl – og ville/kunne jeg det (?) Også nye regler i LP her fra 2016.

Så nye regler i begge sportsgrene og en masse at gå i krig med. Nu kan jeg så kigge tilbage på en fantastisk sæson og glæde mig over at vi dælme godt kunne!!! Det har været fedt at mærke og et super boost.

Jeg har også lagt mange kræfter i mine kursister herude – lige så fedt det er at arbejde med hunde, er det at arbejde med mennesker. En ting er at lære dem øvelserne – men det ”mentale” er sjovest, synes jeg.

Det er ofte små ting, der skal til – for at ting spiller kontra de ikke gør.

I går debuterede en af dem i LP1 – og hvor har vi knoklet. Stod fredag aften ude på en vindblæst mark og lagde sidste hånd på det. Men det spillede – 1. præmie i LP1 og endda 3. vinder. Ung hanhund – ofte vældig distræt. Han kan det hele – men nogen gange står han helt af. Så fredag var små pas, masser af leg og partyyyyyyyy – og så lagde vi plan for lørdag. Dælme fedt, når det ”rammer” .

Det er min oplevelse, det som regel er sådanne ting, der spænder ben ifm prøverne. Det er ikke at hundene ikke lige kunne rallyøvelserne godt nok .......Det er ofte manglende fokus, at de dæmper eller ”går ned” . Eller føreren går :D

Det er 50 % af det – efter min mening, og også super spændende at arbejde med. Nærmest personlig udvikling!!

Nu står den på gode lufteture, masse af varme drikke og lidt selvforkælelse. Er desværre ramt af feber og noget forkølelseslignende. Så gårsdagen blev gennemført på trods – og prøven i dag har jeg meldt afbud til.